perjantai 10. syyskuuta 2010

Huonoja vaakoja nykyään


Ostin muutama päivä sitten uuden vaa'an, kun edellinen rupes näyttämään joka punnituskerralla aivan eri lukemia, vaikka punnitusten väliä olis ollu vain minuutti. No CM:ssä oli tarjouksessa hienon näköisiä vaakoja ja valitsin niistä sitten yhden sen perusteella, että se ei ollut musta eikä ruskea. Oli lasin värinen.


Eipä muuta kuin kotona paketti auki ja tutkailemaan tuotetta. Vaaka osoittautui niin monimutkaiseksi, että olis pitäny olla ainakin insinööri - ei eko-sosionomi riittänyt - että olis osannu käyttää sitä. Ensinnäkin siinä oli irrallinen pikku laatikko, jossa oli näyttö. Siihen piti ensin syöttää sekä omat että Munnin tiedot: pituus, ikä, sukupuoli ja paljonko reenaa viikossa. No se kävi näppärästi, tai ainakin melkein. Vaaka lupasi tämän jälkeen laskea rasva- ja vesi-prosentit, luutiheyden ja paljonko pitäisi kuluttaa kaloreita päivässä ja vielä lisäksi ilmoittaa painoindeksin.


Eipähän mitään, kun patterit oli onnistuneesti saatu paikoilleen, asettelin vaa'an nätistiä tasaiselle alustalle eli lattialle - ei maton päälle. Painoni oli yhtäkkiä pudonnut yli kymmenen kiloa, kun vaaka näytti painokseni 51. Ja Munnille alle sata. Ja %-lukemat oli hirveitä. Ja joka kokeilukerta tuli erilaiset lukemat. Sitten kokeiltiin mitata vain yksinkertaisesti painoa. Apua! se näytti viisi kiloa enemmän kuin vanha vaaka. Ei voi olla totta. Vanha vaaka taisi olla aika hyvä, tuumasin itsekseni.


Mutta vaaka vaikutti kaikesta hienoudestaan huolimatta aivan liian monimutkaiselta pelkkään painontarkkailuun, joten pakkasin sen hienosti takaisin omaan laatikkoonsa irrottaen patteritkin. Vein sen takaisin kauppaan ja sain rahalaput käteen. Sitten hyllyille uudelleen ja valitsin sitten tavallisen näköisen - tai no ei nykyään enää tavallisen näköisiä vaakoja taida löytyäkään - lasisen ja ruskean ja joka ilmoittaa vain ja ainoastaan painon.


Kotona jälleen vaaka ulos laatikosta, patterin alta muoviläpyskä irti ja asetus tasaiselle alustalle eli lattialle. Huom ei matolle! Ja edelleen se ryökäle näytti monta kiloa enemmän kuin vanha vaaka. Ja aivan sama Munnilla.


Eihän tässä voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin, että enää ei osata tehdä kunnon vaakoja. Ennen ne sentään näyttivät inhimillisiä lukemia.


p.s. Soittelin terkkariin taas, kun otti niin kovasti rintaan yskiessä ja sen jälkeen. Oivalsin tautini lienevän keuhkoputken tulehdus, mutta olisiko bakteeri- vaiko virusperäinen. Siitä halusin ottaa selvää. Labrojen jälkeen selvisi, että virusperäistä on elikkä ei löydy lääkettä. Ei siis muuta parannuskeinoa kuin sairastaa se loppuun kunnes paranen.


 














Päivän Sana 10. syyskuuta 2010
Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi; älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi; minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.
Jes. 41:10 KR33/38

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...