keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Netanya (Natania) here I come


Taalla ollaan taas. Nimittain Israelissa. Ja pitaa opetella kirjoittamaan ilman aita ja oita. Eilen iltapaivalla tultiin. Matka alkoi Vaasan lentoasemalta puoli seitseman aikoihin aamulla. Tukholmassa odoteltiin nelisen tuntia ja sitten jatkettiin tilauslennolla kohti Tel Avivia, jonne saavuimme paikallista aikaa kolmen tietamissa. Normaalisti siella on sama aika kuin meilla Suomessa, mutta olivat jo vaihtaneet talviaikaan eli nyt on sama kuin Ruotsissa. Bussilla sitten ajeltiin tanne Nataniaan noin tunnin ajomatka.


Hotelli on pieni ja kodikas ja keskella talorykelmia aivan meren rannan tuntumassa. Me kuviteltiin kaupungin olevan jotain hieman pienempi kuin suuri Vaasa, mutta yllatyimme. Taalla on 220.000 asukasta. Etta sen kokoinen. Huoneet on tosi pienia, oikeastaan ahtaita. Ilmastointi on, mutta ei yhtaan ulosmenoaukkoa missaan, joten kaikki tuoksut jaavat huoneeseen. Ja niitahan kahdesta eukosta lahtee. Asumme Helina-siskon kanssa samassa huoneessa ja nukumme parisangyssa.


Ruoka on hyvaa ja aamiainenkin oli tosi hyva. Hotellissa noudatetaan juutalaista kosheria eli ei maitoa ja lihaa samalla aterialla. Paivalla kaytiin kaupungilla koko ryhma. Heti alkuun meinasin pokertya, kun oli niin kuuma ja tukahduttava ilma, mutta se meni onneksi aika pian ohi. Asteita oli paivalla yli 30.


Mutta aivan ihanaa oli, kun kaytiin uimassa valimeressa. Vesi oli eilen illalla, kun vain kahlailtiin, 26 astetta, taman paivaisesta en tieda, mutta lamminta kuin linnun maito. Ja aika tuulista eli aallot olivat isoja. Rannalla olikin punainen lippu eli ei saanut uida, vaan kahlailla. Siella on uimavahdit, jotka maarittelevat kelin, milloin saa uida, milloin ei. Ja huutelevat megafoniin, jos joku ui/menee liian kauaksi/


Uiskenneltiin tai kelluttiin aalloissa tunnin verran. Olipahan aivan ihanaa kuuman ja hikisen kaupunkikierroksen jalkeen. Huomenna lahdetaan Galilean kierrokselle ja sinne on luvattu 36+ asteita. Huh helletta. Olen kylla tosi yllattynyt, etta taalla on viela syyskuussa nain kuuma ja rannikolla. Kaksi vuotta sitten Jerusalemissa ei ollut mielestani nain tukalaa, vaikka kuumaa olikin. Siihen vaikuttanee se, etta se sijaitsee 800 m merenpinnan ylapuolella vuoristossa.


Kavimme itamaisella hedelmatorilla, mutta ei se ollut yhta suuri kuin Jerusalemissa. Ostettiin kaikenlaisia hedelmia, joita sitten soimme lounaaksi hapankorppujen, meetwurstin ja sulatejuustoviipaleiden kanssa. Oli vahan evasta mukana.


Munni ja matkasta, kun ei tuntenut oloaan niin hyvaksi, etta olisi uskaltanut lahtea. Laitoinkin eilen hanelle viestin, ettei han varmaankaan olisi taalla selvinnyt tassa kuumuudessa.


Olen kaynyt tanaan suihkussa jo kolme kertaa Nolostunut.


Mutta tama talla kertaa. Taalla pitaa muuten ostaa Internet-aika ja maksaa vahan yli4 euroa tunti. Otin tunnin verran ja nyt olen ollut 20 minuuttia, joten mitenkahan saan lopun ajan kulumaan. PUoli tuntia olisi riittanyt.


Mutta kuulemisiin. Laitelkaahan tekstareita. En ole saanut tanaan kuin yhden Munnilta ja se kuului 'Kylla kiitos'/


Voikaahan hyvin alkaaka palelko

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...