tiistai 26. lokakuuta 2010

Espoon reissulla


Iina-ipanan kanssa on kuljeksittu ympäriinsä. Eilen tutustuttiin Sellon ostosparatiisiin, mutta en jaksanut oikein kiinnostua edes vaatteiden kattelusta. Olisko jokin sairaus tulossa. Laitettiin mahtavia lihapullia uunissa. Iina teki seoksen ja mä sain kunnian tehdä perunamuusin.


Tänään on jo käyty Hesassa tutustumassa Ateneumin taidenäyttelyihin. Se olikin mun eka kerta. Siellä oli italialaisen grafiikan erityisnäyttely, jonka työt nyt eivät suuremmin kiinnostaneet. Mutta ah, kun päästiin yläkertaan pysyvään näyttelyyn (tai luulen sen olevan pysyvä), siellä oli aivan mahtavia tauluja, joista ymmärsi, mitä ne esitti. Mutta ylitse muiden taiteilojoiden oli Albert Edelfeltin taulut. Siis niin MAHTAVIA, ettei sanat riitä kuvaamaan. Olisin katsellut niitä varmaan tuntitolkulla. Aivan erityisesti jäi mieleen hänen tyttärensä muotokuva. Tuntui, että tyttö voi milloin tahansa lähteä siitä leikkeihinsä. Ja sitten toinen, jonka nimi oli Ristinsaatto. Siinä oli kuvattu veneessä ihmisiä matkalla ilmeisesti kuolleen lapsen kanssa kirkolle. On aivan uskomatonta, että joku voi vangita sellaisen tunnelman kankaalle. Ne olivat kuin kolmiulotteisia. Vaasan kirkon Paimenten kumarrushan on myös saman taiteilijan tekemä, sekin aivan mahtava.


Nyt ollaan valmistelemassa päivällistä. Tapaan tulevan vävyn vanhemmat eka kertaa. Äidin näin edestakaisin eilen, mutta tänään tutustutaan paremmin. Jännittää!


Laitamme ruuaksi välimerellistä uunilohta ja pilahviriisiä sekä salaatin. Iina teki aamulla suklaakakun jälkkäriksi.


Huomenna turistaan lisää, tai sitten ei.


Herra on hyvä tänäänkin!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...