perjantai 17. elokuuta 2012

Sadonkorjuuta

Tänään oli sitten sadonkorjuupäivä. Pinaatit olivat kasvaneet ISOIKSI, melkein veivät persiljalta tilan. Näin paljon niitä tuli



Iso korillinen, mutta kun olin irrottanut lehdet, jotka aioin käyttää, näytti kori tältä


Kiehautin pari minuuttia kahdessa erässä, soseutin monitoimikoneella ja pakastin muovipusseissa erittäin litteänä. Viisi pussia tuli. Ettei ihan myyntiin saakka riittänyt.

Tytär tuli illalla vähän yhdentoista jälkeen. Oltiin väsyneitä, joten mentiin melkein heti nukkumaan. Aamulla hän lähti YLE:lle Vaasaan töihin. Vein hänet asemalle. Junan oli määrä tulla 08:29. Pari minuuttia ennen tuli kuulutus, junan saapumisaika on 08:44. Höh! Niinpä istuimme autoon ja vein hänen töihin. Olimme jo Kaarlenkentän luona, kun kello oli 08:44. Jos junalla olisi tullut, olisi pitänyt vielä kävellä Palosaarelle. Nåh, nyt hän ei myöhästynyt lainkaan.

Minä käytin tilaisuutta hyväkseni ja kurvasin Kukkatorille, josta matkaan tarttui kuusi pienempää ulkokrysanteemiä. Mulla on purkeissa ollut pelargonioita, mutta en enää aio niihin sortua. Eivät ole olleet oikein näyttäviä. Paremminkin näyttämättömiä. Joillakin kukkivat hyvin runsaasti, muttei mulla, vaikka yritin kovien sateiden aikana niitä kuskata räystään alle suojaan. Ja kastellutkin olen.

Korvasin pelargonit siis krysanteemeilla ja tältä näyttää nyt


En ole mitenkään erikoisesti valkoisten kukkien ystävä, mutta näitä on nyt sitten kaksi

Tämä krysanteemi ei vielä ole kunnolla kukassa

Tästä tykkään eniten. En vain kyllästy tähän väriin.

Etupihalla on ollut diana amppelissa sekä varaston seinällä. Amppelikukan jouduin tänään heittämään pois, sillä siinä oli niin paljon kuivia oksia. Siis ei sitäkään ensi kesänä, vaikka on muuten tosi kaunis. Pitäisköhän laittaa tähän muistin virkistämiseksi kuva siitä


Nyt taitaa tämä kuvakavalkadi riittää. Sain just kirjastosta viestin, että varaamani kirja, Maijan tarina, on haettavissa. Taitaa tulla tiivis iltapäivä.

1.Johanneksen kirje 4:7 ”Rakkaani, rakastakaamme toinen toistamme, sillä rakkaus on Jumalasta; ja jokainen, joka rakastaa, on Jumalasta syntynyt ja tuntee Jumalan.”



Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...