lauantai 25. toukokuuta 2013

Kesäkukkia

Kun kerran on näin ihanan lämmintä ollut jo pitkään ja kun Liisa-siskokin on kesäkukkia jo ulos laittanut, niin uskaltauduin minäkin kukkien hankintaan. Viime kesänä löysin pienen kesäkukkia myyvän kasvihuoneen Laihian Rudolta. Voi ihme, kun sinne sisään astuin, meni pasmat aivan sekaisin. Aivan valtavan ihania, kauniita, runsaita, monipuolisia - minkä adjektiivin vielä keksisin - kukkia kaksi kasvihuonetta täynnä.

Kuljeskelin pari-kolme kertaa moletta kasvihuoneet läpi ihastuksesta huokaillen ja samalla ihmetellen, minkä niistä omalle pihalleni haluaisin ihailtavaksi. Lopulta tein päätökset ja seuraavassa saatte ihailla valintojani

Tämä on lumihiutale, näitä ostin kaksi. 

En tiennyt, että niitä on muitakin kuin valkoisia. Lepikossa sellainen kesti melkein lumen tuloon saakka. Ihastuin tähän aivan valtavasti.

Tämä on enkelinsilmä ja saanut seurakseen muratin.

Enkelinsilmässä on samantaipaiset lehdet kuin pelargonissa. Muratin ostin jo talvella S-Marketista.

Daalia on aina ollut suosikkini. Vierellä olevan kukan nimeä en muista.

Daaliassa on paljon nuppuja, joten siitä tulee vielä hieno ja puutarhuri sanoi noista pikkuvalkokukkaisista tulevan kaunis seppele daalialle.

Ja sitten viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä


Nemesia

En ollut kuullutkaan tämän nimisestä kukasta. Nyt se kaunistaa etupihaa makkarin ikkunan edessä. On erikoisen värinen. Tämän bongasin heti sisään astuessani.

Voipi olla, että vielä näitä tulee lisää, kunhan hinnat alenevat. Täällä ei ollut mitään halpaa, mutta kukat ovat tosi upeita.

p.s. edelliseen kirjoitukseeni viitaten saan kertoa, että tutkailin radion cd-soitinta ja painelin edestakaisin ja kuinka ollakana yhtäkkiä se toimi niin kuin pitääkin. Siispä ruuvailin kaikki ruuvit paikoilleen (tosin on myönnettävä, että ekaksi laitoin sivuille väärän väriset ruuvit). Siispä kuuntelen radiota. IsoM ei muuten edes ole huomannut sitä hyttysverkkoa enkä minä puhunut mitään. Hän lähti heti aamiaisen jälkeen erään tutun luo äestämään ja kun haen hänet, saamme kuulemma istua perunanistutuskoneeseen pudottelemaan perunoita vakoon. Hih!

Markus 4:8 (kylväjävertauksesta) "Ja osa putosi hyvään maahan; ja se nousi oraalle, kasvoi ja antoi sadon ja kantoi kolmeenkymmeneen ja kuuteenkymmeneen ja sataan jyvään asti."

2 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Aivan ihastuttavan värisiä kukkia!! Tuollaisen Nemesian etsin kyllä täältä. Mahtavat värit! Kiitos kun jaksat kirjoittaa ja laittaa kuvia iloksemme.<3

Anonyymi kirjoitti...

Oon silloin tällöin jättänyt kommentteja, mutta ei niitä oo näkyny, luulin että et laitakaan niitä näkyville!/liisa

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...