keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Keidas-majatalossa...


Oltiin sitten illalla siella raamattupiirissa tai kotikokouksessa, miten vain, Keidas-majatalossa. Voi pojat, ette arvaa minkalaiset maisemat. tosi harmi, ettei noita kuvia saada siirretyksi. Muistitikulta kylla sais ne koneella, mutta miten saada kamerasta tikulla? Kas siinapa kysymys.


Niin se Keidas sijaitsee muutaman kilometrin paassa Jerusalemista Tel Aviviin pain. Matkalla jo oli mahtavia maisemia, vuoria ja laaksoja vuorotellen. J:han sijaitsee 800 m meren pinnan ylapuolella Juudean vuoristossa. Niin se talo sitten. Sita on tosi vaikea kuvata. Se on rinteessa, siis korkeassa rinteessa ja tama asunto sijaitsee ylimpana. sinne mentiin ulkoportaita kolmanteen kerrokseen. Joka kerroksessa oli tasanne ja siella ylimpanakin oli ruohikkoa ja rinne viela jatkui talon takana.


Entas sitten se asunto. Se oli ainakin kolmessa kerroksessa. Keskimmaisessa oli iso sali ja sen yhteydessa avoin keittio ja ylimmassa kerroksessa huoneita, joita he vuokraavat 30 euron yohintaan, johon sisaltyy aamiainen.


No niin, salin leveydelta oli sitten terassi. Eika todellakaan mika tahansa terassi, vaan nelioita oli ainakin 50 ja samanlainen terassi joka alapuolisessa asunnossa kuin portaina. Terassi on lanteen pain ja sielta on aivan mahtavat nakymat vuoristoon, jonka jokaisella rinteella on asutusta. Voitte vain arvata, milta siella naytti, kun ilta tummui ja valot syttyivat. Wauh..... kunpa saatais niita kuvia tanne. Mutta meidan pitaa varmaan jarjestaa sitten jonkinlaisia diailtamia ja nayttaa teille kuvia kotona.


Keidas menetti edellisen paikkansa sen vuoksi, etta isanta nosti vuokraa 30 %. Mutta tama asunto avautui kuin ihmeen kautta ja on paljon parempi kuulemma kuin edellinen konsanaan.


Meita oli koolla 12 henkiloa, kaikki suomalaisia, mutta osa asunut taalla pitkaankin. Oli oikein hyva ilta ja menemme joka tiistai, kun vain Benjamin suostuu meita kuskaamaan.


Sitten tyoasioihin. Sain tanaan kunnian olla mukana kolmen huoneen perusteellisessa siivouksessa. Kaverinani oli arabihoitaja Hulu (en tieda miten nimi oikein kirjoitetaan) ja sita veden lotraamista. Kaikki patjat on paallystetty paksulla muovilla ja ne pestiin saippuavedella niin, etta pesuainetta kaadettiin ensin patjalle ja sitten viela vetta peraan ja sitten hangattiin. Sitten patja ulos huoneesta kuivumaan ja sama sangyn muille osille. Lattia lainehti vedesta ja mun Crocsit oli vetta taynna ja sukat marat. Sanoin, etta meilla Suomessa ei tehda asioita nain, no Hulu sanoi tekevansa samoin kotonaan melkein joka paiva..... etta sellaista siivousta, ottakaa oppia.


Tanne tulee ensi sunnuntaina ministeriosta tarkastajia ja on kova touhu saada kaikki paikat kuntoon ennen sita. Silla heista on kiinni jatkuuko lupa ja saadaanko lisaa rahaa. Siksi tama A. on aloittanut tuon ulkosiivouksenkin. Taas tanaan siivottiin aivan hiki paassa. A on tehnyt tosi paljon hyvaa taalla. Han on tehnyt mainioita ehdotuksia johtajalle, miten asioita voisi muuttaa ja talon sisailme on A:n kasialaa. Siksi taalla on niin viihtyisaa. Han myos yrittaa saada muutosta meidan ruokiin keittajan kanssa, mutta siina pakkaa olla valilla vaikeuksia. Arvatkaa, mita soimme tanaan....eheeii..., vaan kanaa.... kotkotkot....


Me ollaan toissa ensi sunnuntaina ja saadaan sitten perjantai vapaaksi eli 3 vapaata perakkain. A kehotti meita lahtemaan Galileaan ja sanoi antavansa meille osoitteita, joissa voimme yopya kohtuuhinnalla. Taidetaan tehda hanen ehdotuksensa mukaan. Siella saadaan sitten todella levata. Ajatelkaa Galileaan, jossa Jeesus eli lapsuutensa ja nuoruutensa ja aloitti julkisen toimintansa, joka sitten paattyi tutulla tavalla taalla Jerusalemissa.


Ma olen kylla saanut harjoitella englantia oikein hien kanssa. Kun on kaikki tutuimmatkin sanat kadoksissa, mutta eikohan tassa viela ehdi kehittya. Vietiin proffa tanaan taas ulos patiolle ja han puhui ummet ja lammet, ties sitten, mika oli totta, mika mielikuvitusta. Han on alykas mies ja valilla aivan kirkas ajatus, valilla sitten vahan muuta. Mutta tosi ihana mies. Olivat Munnin kanssa kaksistaan ulkona toimintatuokion aikana ja silloin han oli hieronut Munnin kasia ja nyt illalla sitten sanoi, etta hanella, siis Munnilla, on alhainen pulssi ja varoitti, etta han on vaarallisessa iassa. Just 61-64 on sydaninfarktin kannalta vaarallinen. Ja pakotti mut lupaamaan, etta vien miehen laakariin puolen vuoden paasta, kun sanoin, etta kylla silla on ne verenpainelaakkeet, mutta paineet on olleet hyvat taalla.


Siihen on muuten loytynyt toinenkin syy: nimittain kahvi. Munni ei ole taalla juonut kahvia ja siksi paineet on olleet alhaalla. Eilen illalla Keitaalla oli oikeaa kahvia (taalla on vain pikakahvia) ja han joi kupillisen. Heti nousi alapaineet ja aamulla Munni nielaisi pillerin ja siksi oli pulssi ilmeisesti hidas tanaan.


Etta sellaista taalta tanaan...


Ikava pikkulapsia.....tosi ikava..... mutta sita ihanampi on taas tavata, kunhan vain eivat ole meita unohtaneet.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...