maanantai 30. kesäkuuta 2008

Konekivaari?


Kylla konekivaarimiehet on tosi vaarallisia. Ne taitaa kylla olla konepistooleja hihii.... ma sanoin Munnille, kun yks sellainen tuli bussiin, etta ajattele, jos se saa hepulin ja listii meidat kaikki.. No niin se oli vitsi, ne on ihan kiltteja solttupoikia ja -tyttoja, jotka vain suojelee meita. Ei ne mitaan hepuleja saa.


Vai on Iinasta tullut isoaiti, toivotaan etta Bertha huolii kaikki ylimaaraiset lapset ja sa parjaat yhden aidin ja lapsen kanssa.


Eika tuo Lissunkaan elama kovin ykstoikkoiselta tunnu. Eilen vanhusten kanssa ja tanaan lapsen kanssa. Sellaista se on elakelaisen arki... :)


Tanaan kaytiin isossa kauppakeskuksessa kaikkien kynnelle kykenevien vanhusten kanssa ja organisointi sujui tayteen israelilaiseen tapaan. Eli lahto piti olla puoli kymmenelta, taisivat viimeiset paasta lahtemaan yhdeltatoista. Pyoratuoleja laitettiin edestakaisin ambulansiin ja takaisin. Yksi mies vietiin autoon sisaan ja kohta tuotiin takaisin. Sita siina ihmeteltiin, niin huomattiin, etta pissapussi oli maassa tuolin vieressa ja vuoti. Olivat rikkoneet sen autossa ja sen jalkeen kuski alkoi huuhdella auton lattiaa jollain milla lie aineella. Heitteli ensin kanisterillisen sita ainetta lattialle ja toisen vetta peraan.


Niin ja sita pissapussia tuli vaihtamaan se entinen siivooja, joka sai sen ylennyksen hoitoapulaiseksi. Mutta taisi menna sormi suuhun, kun joutui viemaan miehen tuoleineen sisalle ilmeisesti kokeneempaa vaihtajaa etsimaan, nain luulemme.....etta hauskaahan taalla on.


Kauppakeskuksessa mentiin ylempaan kerrokseen (en tieda monenteenko) ja siella laitettiin pitka rivi poytia perakkain ja istuttiin siella koko konkkaronkka. Joka toinen pyoratuolissa. Alkuosa meni oikein hyvin, saatiin kuin saatiinkin capuccinoa ja kahvia ja jaateloa ja pullaa ja muuta hyvaa, mutta kun kaikki oli syoty alkoi hiipia hiiria housuihin. Piti paasta jalottelemaan ja vessaan ja muuten vain kiertelemaan. Munnikin kiersi ainakin kolme kertaa koko kerroksen yhden vanhuksen kanssa.


Voi Iina, ma ostin ihanan hameen. Samantyyppinen kuin se viininpunainen, joka oli sulla lainassa, mutta turkoosi. Ja sit se jai kaikessa hassakassa sinne kahvilaan, kun me jo oltiin alhaalla ambulanssia oottamassa, mutta ihana sos.hoitaja haki sen. Sa varmaan haluat lainata sita. Ja taalla on ihania koruja ja paaaaaaaaaaaaaljon. Mia, Jeesus-sandaaleja vain ei ole nakynyt, vaan ihan tavallisia nahkaisia, joita loytynee Suomestakin. Kysytaan viela huomenna yhdelta paikalliselta josko niita missaan enaa myydaan.


Tanaan tuli uusi vapaaehtoinen, 21-vuotias kasvissyojatytto Hollannista. Han ei ehtinyt saada "vastaanottoa" johtajalta eika sos.hoitajalta, joten me huolehdittiin hanesta ja tarjottiin pahimpaan nalkaan teeta ja leipaa. Sit hain hanet illalliselle ja kun han naki ruokalautasen, kysyi ekana "What's this?" Mita tama on? Niin, sanoin vain....ja hymyilin. Meille se kavi jo ihan taydesta.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...