sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Voi rakkaat rantasalmelaiset....


Taalla sita nyt ollaan ja eka kertaa paastiin koneelle. Ihan on jo sormia syyhyttanyt. Nyt lukija saa itse laittaa pisteet aahan ja oohon...


Matka meni hyvin. Budapestissa odoteltiin viisi tuntia ja ihmeteltiin, kun on niin vahan porukkaa lentoasemalla. Kun lahdettiin portille tuntia ennen lahtoa, niin siellahan ne kaikki ihmiset oli passikontrollin jalkeen. Hihii... tallaista se on, kun on matkustanut niin vahan.


Tel Avivissa seisottiin passikontrollijonossa noin tunti ja sitten etsittiin matkalaukkuja, mutta tallella olivat. Mulla jostain syysta tuo poikki ollut nilkka tuli niin kipeaksi, etta valilla oli vaikea kavella. Matti rukoili illalla sen puolesta ja se alkoikin parantua ja on nyt ihan melkein hyva!!  No niin, sitten istuttiin kimppataksiin ja odoteltiin sen tayttymista lahemmas tunti. Kun paastiin matkaan, kuski ajoi kuin viimeista paivaa ja yleensa kahta kaista kuten tuo Munnikin tapaa. Perille paastiin kuitenkin, kun han oli pari kertaa soittanut vanhainkodille ja kysynyt ohjeita. Taalla oltiin vahan ennen seitsemaa lauantaiaamuna. Yohoitaja odotti meita ja vei huoneeseen. Se oli sapatti eika sitten oikein tapahtunut paljon mitaan.


No huone on yksinkertainen, siella on 120 cm levea !! sanky, johon me kylla sovittiin :) sitten on seinaan kiinnitetty 40 x 60 cm poyta, kaksi hyllykkoa ja nelja vaatekaappia. Vessassa haisi, mutta se on  hoidettu: ostettiin raikastin!! Tanaan oltiin johtajattaren juttusissa ja saatiin kaksi tuolia, pieni jaakaappi ja tuuletin. Lupasivat siivotakin huoneen. Siivous on taalla sellaista, etta vetta on lattialla sentti/pari ja se sitten kuivataan pois, Kun tanaan tultiin kaupungilta ja avasin huoneen oven, oli vetta tullut sisaan aika lammikko. No pian siivooja sen kuivasi pois. Niin mihinkas ma jain.


Ulkoiset puitteet on aika vanhat, mutta tekniikka pelaa. On tyoajanvalvontaa, valvontakameraa, hienot koneet toimistossa yms. ja siistia on. Lattiat huljutetaan vedessa joka paiva.


Enta sitten ruokailu? Eilen istuimme poytaan lounasta varten (syomme kahdestaan keittion vieressa, josta keittaja tuo meille ruuan). No han toi meille keittolautaset. Katsoimme toisiimme ja totesimme, etta talla menolla kylla taitaa kilot karista nopeasti. Keitto oli varitonta lihaliemen makuista ja siina uiskenteli hieman 2x2mm kokoisia vaalean keltaisia juttuja. Mita lie olivat. No keitto maistui ihan ok. Onneksi tuli sitten paaruokakin, ja huokaus paasi molemmilta. Ollaan nyt syoty eilen ja tanaan uunissa paistettua kanan reisikoipea lisukkeineen. Kun tanaan pyysimme suolaa, niin ruuasta tuli ihan syotavaa. Ilta- ja aamupalat on mun mielesta oikein hyvia. Hummustahnaa, jotain hapanmaitotahnaa, ruotsalaisen raejuuston nakoista ja eilen oli viela illalla jokin kaali-vihannesrulla. Ja sit tietenkin valkoista leipaa. Ruista tekee mieli.


Jos joka paiva syodaan kanaa, niin Munnin mukaan tullaan omin siivin kotiin.


Huomenna alkaa tyot klo 7. Kun tuo pari ei osaa enkkua, aloitetaan yhdessa samalla huonompikuntoisten osastolla eka viikko. Ma tulkkaan niin, etta se oppii tyot ja sit ma siirryn toiselle osastolle.


Viela olis paljon kirjoitettavaa, mutta pitaa menna iltapalalle. Jatketaan myohemmin. Kuvia en viela ehdi opetella tanne lisaamaan, kun pitaa ensin tutustua laitteistoon.


Kommentoikaa. Lapsia on IKAVA...


No kaytiin jo iltapalalla, joka sisalsi vihannespyorykoita ja sita raejuustoa, hummusta ja valkoista leipaa. Vedet oli ittelta.


Niin ja se pyykonpesuhuoli multa taisi havita, kun taalla nayttaisi olevan kolme pienta pyykkikonetta, jos nyt jokainen on toimintakunnossa ja sitten viela rumpukuivain.


Tosi lamminta taalla on. Ainakin 40 auringossa. Varjossa illalla on ihanaa ehka parikymmenta. Katyiin tanaan pari kertaa jo marketissakin. Loydettiin sellainen Rewellin tapainen kauppagalleria, jossa on paljon liikkeita ja kahviloita yms. Kovat turvatarkastukset jopa ruokakauppaan, tai no ruokakaupan ovella vain istuu kaksi tarkistajaa, jotka kokeilee  repun ja kassin, mutta sinne ostoskeskukseen piti menna metallinpaljastimen lapi ja kassit ym. piti laittaa poydalle. Eli niin kuin lentokoneeseen mennessa. Eli kylla meista taalla huoli pidetaan, ei teidan tarvi huolehtia.


Niin ja arvatkaas onko helppoa kayttaa heprealaista tietokonetta. Kaikki asiat on painvastoin kuin meilla. Internet-osoite on oikeassa reunassa ja sivun sulkimet ja piennysjutut vasemmassa. Ja end ja home menee eri suuntaan...aaahh..., mitenkakohan kay, kun tuun takaisin? En osaa enaa kayttaa omaa konetta....


Munni sanoi, ettei saa kirjoittaa enaa, kun kukaan ei jaksa lukea. Mutta meilillakin saa heittaa. Huomenna lisaa....


Koittakaahan pitaa Suomi kasassa, kun me ei olla pitamassa asiasta huolta :)

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...