lauantai 5. heinäkuuta 2008

2,5 tunnin kavelyretki


No tuottihan se kiristys lopulta tulosta. Maijamaija ma en tieda sun meiliosoitetta, mutta kysy Ulpulta tai Liisalta osoite tai meilaa mulle, niin meilaan takaisin. Ja Elina sun meiliosoite on mun kotipostilaatikossa eika ollenkaan tassa webbimeilissa, joten pliis meilaa mulle, niin saat osoitteen. Tulee olemaan hauskaa nahda montako pakettia saan.....hihii...


Tehtiin tanaan maratooniennatys (jos Minna luet tata, niin ei taideta sulle parjata silti), kaveltiin melkein keskustaan. Matkaa 4-5 km ei tiedeta tarkaan, mutta yksi suunta kesti 45-50 min. perilla syotiin jaatelot, mutta arvatkaapa mita oli tarjolla? Magnumia...hoh...Jerusalemissa.... ja sitten vahan levattiin.


No niin, kun tultiin siis lahelle keskustaa yhden paakaduista, King Davidin kadun paahan, niin loytyi huimaavat nakymat vanhan kaupungin muureille pain ja toisessa suunnassa hiekkakummuille rakennettu kyla ja kuvassa kaukana siintaa ne kuuluisat muurit, joita juutalaiset rakentaa arabialueiden rajalle estaakseen itsemurhaiskulaisia paasemasta toteuttamaan aikeitaan.



Tama kuva on kaupunkiin pain. Tuolla vasemmalla kaukana on vanhan kaupungin muuri.



Tama kuva on samasta paikasta kuin edellinen, mutta oikealle. Se kuuluisa muuri on tuolla ihan kukkulan laella, sita on tosin vaikea erottaa, kun ei tieda, missa kohti se on. Se myos mutkittelee ihan juutalais-arabialueen rajojen mukaan. Naytti silta, etta tuo alue on laajenemassa oikealle pain. Mina en kylla oikeastaan taitaisi haluta asua tuollaisessa paikassa. Kesalla varmaan kuin patsi, ei mitaan suojaa mistaan pain.


Siina ihan lahella oli skottilainen presbyteerinen Pyhan Andreaksen kirkko ja samassa yhteydessa majatalo. Kavaistiin majatalon puolella sisalla ja samalla vessassa. Olihan hieno paikka. Otin muutaman kuvankin, mutta laitan ehka toiste, kun se kuvan siirto vie niin kauan aikaa.


Tanaan on siis sapatti ja meidan vapaapaiva. Ollaan juteltu paljon Lupun kanssa. Han on oikein suloinen nuori nainen. Kutsuin hanet jo Suomeenkin ja meille. Tytto opiskelee rikosoppia.... Han on taalla vain kuukauden ja on jo suunnitellut jokaiselle vapaapaivalleen jonkun nahtavyyden katsomisen. Kysyi meilta ollaanko me suunniteltu. Ja oli kovasti ihmeissaan, kun sanoin, ettei olla. Kysyi miksi, no kun ei oikein hallita tata hommaa. Han lupasi antaa joitain esitteita. Kyllahan meilla ajatuksia on ollut, mutta ei viela mitaan konkreettista - ja kolme viikkoa jo oltu. Lupu on aikeissa kayda ainakin Eilatissa, Masadassa ja Betlehemissa. Me tassa vain annetaan ajan kulua. Tuo Munni on niin hidas tekemaan paatoksia tallaisissa kaanteissa... (isanta syyttaa kissaa ja kissa hantaansa....hihii....)


Pitais tietenkin kayttaa hyvaksi tama aika ja onhan A:kin luvannut auttaa, mutta tassa sita vain istutaan vapaapaivan iltana koneella teille sepustuksia laatimassa. Hoh...(pankaa pilkut oon paalle.)


Pitais vissiin vain uskaltaa uskaltaa.... netista tietenkin loytyy vaikka minkalaista tietoa, kun vain osais hyodyntaa sita. Nyt pitaa ryhdistaytya ja panna tuulemaan.


Huomaatte varmaan, etta on ollut vapaata, kun ei ole oikein mitaan kerrottavaa. Elikka parasta lopettaa ja toivotella hyvia ilmoja teillekin sinne.


Sepustelemisiin.....


p.s. En muuten tieda tuon kukkivan pensaan nimea, mutta se oli niin erikoinen, etta piti kuvata. Sitten taalla on tosi paljon sinisena kukkivaa pensasta. Laitan kuvan vaikkapa..toiste...jooo...

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...