perjantai 25. heinäkuuta 2008

Sekalaista seurakuntaa ja syomalakkoa


Onkin kulunut jo pari paivaa edellisesta kirjoituksesta. On tapahtunut kaikenlaista ja ei mitaan eli mita siita sitten kirjoittaisi. Munni tuossa kohauttelee hartioitaan, kun kysyn, etta mita kirjoitettaisiin.


No me kaytiin naiden asukkien kanssa taas retkella. Talla kertaa Israelin museossa. Tosin mina en nahnyt paljon mitaan, koska mun piti pitaa huolta sellaisesta miehesta, joka kaveli kavelytuen kanssa eika jaksanut paljonkaan liikkua. Siispa istuimme suurimman osan ajasta. Olivat rekrytoineet noin sata USA:sta ja Kanadasta leirilla olevia juutalaistyttoja - sellaisia teini-ikaisia - lykkimaan pyoratuoleja. Me vapaaehtoiset sitten katottiin naiden nuorten peraan. Taisivat miesasukit olla enemman kiinnostuneita naista tytoista kuin museosta.


Eilen illalla oli pohjanoteeraus iltaruuan kanssa. Kun me kaikki nelja vapaaehtoista mentiin syomaan puoli kahdeksalta, niin meille annettiin vain hieman raejuustoa ja valkoista, maustamatonta tuorejuustoa. Pieni tippa asukeilta jaanytta marmeladia ja valkoista leipaa. Kun ihmeteltiin keittajatuuraajalle, etta eiko ole mitaan ruokaa, han sanoi, etta kaikki on loppu. No, mullakin alkoi jo keittaa. Ruoka on muutenkin taalla huonoa ja sitten sita ei edes saa. Ja jaakaappi on taynna ruokaa - siis keittion sellainen. Me soitettiin sitten sos.hoitajalle, joka soitti johtajalle, joka soitti keittajalle, jolle annettiin ukaasi antaa meille oikeaa juustoa - siis viipaleita - ja jogurttia. Silla sitten parjattiin seuraavaan aamuun puoli kymmeneen. Ja tanaan Lupulle, joka on kasvissyoja, annettiin vain 8 perunaa ja hieman jotain ihme vihannesmossoa, jonka han poisti lautaseltaan. Mina olen jo monta paivaa syonyt lounaalla vain kanaa ja leipaa, en halua syoda niita muita juttuja. Munni on kaikkiruokainen, kaikki kelpaa....ja hyva niin.


No, A. aloitti tanaan syomalakon. Ihan oikeasti. Ei ensisijaisesti tasta ruuasta, vaan siita, miten vakituinen keittaja meita ja muuta henkilokuntaa kohtelee. Hieman jannittaa, miten tassa kay. No, me ei aiota siihen osallistua. Totesinkin tanaan Munnille, etta asiat voisivat olla huonomminkin. Meilla on jaljella enaa 4 viikkoa, sen kylla kestamme.


Tassa on kuva meidan ylla mainitusta ruokailusta ja kolmesta nalkaisesta naisesta...



Tanaan on ollut hieno ilma, jopa pilvia on ollut taivaalla ja lampotila ehka siina 25 paikkeilla - eli hieman viileaa..... taidetaan palella, kun tullaan kotiin.


Tassa teille kuva ihanasta pikkujuutalaisesta



Tassa nakyy kasteluverkosto toiminnassa.....



Mitas tasta sanotte, tekisko mieli ottaa syliin?



Eikos olekin ihania lapsia? Tulee ikava omia pikkuisia.... Nuoret aidit lapsineen tapaavat tulla tahan meidan pation vieressa olevalle leikkikentalle siina viiden maissa iltapaivalla, kun ei enaa ole niin kuuma. Aidit on tosi nuoria, ei varmaan paljonkaan yli kahdenkymmenen.


No oikeastaan meilla ei taida muuta asiaa olla, joten seuraavaan kertaan ja pidetaan lippu korkealla siihen saakka.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...