keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Puutarhahaudalla ja vahan kukkaloistoa


Taalla Jerusalem kuuleeko Suomi?


Kiitoksia taas kerran kommenteista, ei olisi yhtaan kiva kirjoittaa, ellette jaksaisi edes jotain pienta kommenttia laittaa.


No niin, Beit Lechemin matka paattyi siten, etta otimme keskustasta taksin ja pyysimme viemaan Jerusalemiin lahtevalle bussille. Kuvittelimme sen vievan meidat sinne tarkistuspisteeseen, jossa pyorimme edestaikaisin, mutta tama bussi lahtikin kaupungin sisalta ja ajoi toisen tarkistuspisteen kautta, jossa vain naissotilas tutki kaikkien paperit. Koska kyseessa oli arabibussi ja niiden asema on lahella puutarhahautaa, paatimme ajaa sinne saakka ja kayda ym. paikassa. Yritimme sinne jo muutama paiva sitten, mutta se oli kiinni.


Puutarhahauta sijaitsee keskella kaupunkia, on kaunis, rauhallinen ja hiljainen paikka. Siella voisi viihtya pitempaankin. Kaynti siella on maksuton ja saimme suomenkielisen!!!!! opastevihkosen. Hienoa Jerusalem!



Tata paikkaa pidetaan erittain suurella todennakoisyydella Jeesuksen ristiinnaulitseminen, hautaamisen ja ylosnousemisen paikkana. Sen loysi joku britti joskus, en muista, mutta 1900-vuosisaadalla se oli. Han kiinnitti huomiota seuraavaan kuvaan, joka on todellakin paakallonmuotoinen - paakallonpaikka - kuten Golgataa nimitetaan.



Vai mitas sanotte? Ja kaikki muutkin Raamatun kertomat asiat tasta paikasta loytyvat taalta. Tassa hauta



Ja sama paikka Munnin kanssa, ikaankuin todisteena siita, etta todella kavimme taalla.



Ja sisakuva



Puutarhassa oli mustien, ilmeisesti amerikkalaisten ryhma, joka lauloi ihania hengellisia lauluja ja viettivat ehtoollista siella.


Tassa on kuva viininpuristamosta, joka on loydetty puutarhasta. Sielta on loydetty myos miljoonan litran vesisailio kallioon hakattuna. Ja nama molemmat myos todistavat, etta paikalla on ollut viinitarha ja puutarha.



Alkaa kysyko, miten viini tuossa puristettiin....


Muuten taalla mennaan tasaista tahtia. Viela 2 viikkoa, niin lahdemme sinne Tiberiaaseen ja sen jalkeen vajaa viikko toita. Viimeisella viikolla lopetamme tyot ilmeisesti tiistaina ja kotiin lahto on sunnuntaina, joten saadaan hieman lomaa lisaa. Minahan menen jo torstaina toihin ja Munni jatkaa lomaa koko syyskuun, on se niin vaarin.


Me Hannelen kanssa istutaan sitten koulunpenkillekin jo elokuun lopussa. Onneksi on tyoharjoittelua taas muutama viikko syys-marraskuussa.


Ruoka-asiat ovat jarjestyneet aika lailla hyvin meidan osalta, kiitos esirukoilijoille. Annelien ei viela ole saanut itseaan takaisin, vaan jatkaa "syomalakkoaan". Toki han syo, mutta ei talon ruokaa. Me ollaan saatu oikein hyvat ruuat viime paivina ja saamme nykyaan kayda valitsemassa ruuan lautasillemme ennen kuin se viedaan osastoille. Eli saadaan saman paivan ruokaa, aikaisemmin se oli useimmiten eilispaivaista. Ja keittaja oli luvannut kaksi kertaa viikossa paistettua kananmunaa - saamme kylla keitetyn munan joka aamu.


Kaytiin Keitaalla illalla vaa'assa eika ollut paino pudonnut mulla, mutta jonkin verran Munnilla, joten ei tarvi odotella langanlaihaa Heekaa kotiin. Kyllahan se toki nakyy kuvistakin :).


Niin yks juttu viela Ismolle erityisesti. Noin viikko sitten meidan huoneessa vipelsi jonkinnakoinen matelija. Oli sisiliskon nakoinen, mutta ilman hantaa. Vari oli valkoisenharmaa ja iho jotensakin kiiltava, kuin lapinakyva, vaikkei ollut. Munni sen listi eika oikein enaa kuvaa viittiny ottaa. Osaatko Ismo taman perusteella arvella, mika matelija oli kyseessa? Niin ja pituus oli noin 5 cm.


Voi, meinas unohtua. Ajattelin laitta vahan kukkakuvia loppuun. Eli on taalla tuota kukkaloistoakin. Tallaista sinikukkaista pensasta on tosi paljon. En muista kotomaassa paljonkaan sinisia pensaita nahneeni.



Tallaista riippupelargoniaa on paljon. Mm. Kuninkaiden hotellin ehka 7-kerroksisen talon jokaisen parvekkeen kaide on taynna tata. On tosi mahtavan nakoinen talo, mutta tassa muurin paalla kadun varrella...



Ja viimeisena, mutta ei vahaisimpana - kuten ruattalaiset sanoo, tosi kaunis pensas vierellaan komea harmaatukkainen mies... kuka lienee.. tuolla matkalla rookasin...tunnistaako joku?



Tehkaa toisille se, mita toivotte heidan tekevan teille - mekin yritetaan.....


Kommentoimisiin...

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...