torstai 31. heinäkuuta 2008

Tabletteja moneen tarkoitukseen


Ihan lyhkaisesti vain tassa kirjoitan - tai saa nahda, mita sormet tekee :)


Paivalla sattui yksi hauska juttu. Yhdella naisella, joka lienee hieman sekaisin - lievasti sanottuna - on tapana aina valilla huutaa tosi lujaa oikein karmaisevalla aanella ja han valittaa koko ajan "ei hyva" ja muuta sellaista. No tanaan taas oli huutoa eika ruoka maistunut. Kun yritin syottaa, han huusi ja naytti housujensa kuminauhaa ja veteli housunkaulusta irti isosta mahastaan. Ajattelin, etta mahtaako tuo kiristaa.... Huuto jatkui ja jonkin ajan kuluttua meidan tohtorimme meni selvittamaan tilannetta. Hanellekin nainen naytti housunkaulusta. No, tohtorilla oli tilanne selkeasti hallinnassaan, han haki tabletin ja tarjosi sita naiselle. Nainen kun karjaisi, niin tohtori melkein lensi takaseinaan - han on oikein pieni ja hoikka - ja taas naytettiin housunkaulusta. Siihen meni sitten hoitoapulainenkin ja haki ruokaveitsen, jolla yritti ilmeisesti tilannetta helpottaa. Mina tajusin homman ja nappasin taskustani pikkusakset ja vein ne apulaiselle. Ja silla homma hoitui - ei tarvittu tohtorin tablettia. Sniff.....


Niin ja eilen siivoojapoika keksi aivan uuden konstin kuivata lattia. Se voitaisiin ottaa siella Lissunkin hoitolassa kayttoon. Siis ensin lattiaa pestessa sinne heitetaan kipolla vetta, sitten harjataan varsiharjalla, sitten lastalla vedetaan vesi pois. Yleensa lattiassa on siella taalla pyoreita muovilapyskoita ja kun ne otta pois, niin kas, sieltahan paljastuu reika, johon vesi vedetaan lastalla. No niin, sen jalkeen seuraa kuivaus lattiapyyhkeella, joka on lastan alla. Mutta miten lieneekaan sattunut, etta pojalla ei ilmeisesti ollut lattiapyyhetta karryssaan - mutta ei hataa - vieressa oli hoitoapulaisten vaatekarry, jossa on puhtaat lakanat ja sen paalle laitetaan kaytetyt. Siitapa poika nappasi yhden kaytetyn lakanan ja silla kuivasi lattian. Ja puhdasta tuli :) ei kait se haittaa, pestaanhan ne kuitenkin, siis lakanat.


Ja tanaan tohtorimme moitti Hulua, etta pitaa kayttaa huoneiden siivouksessa enemman saippuaa ja muita aineita. Hulu huusi vastaan - taalla siis puhutaan huutaen, ellette muista - etta minako taalla olen johtaja, sano sille, etta tilaa lisaa aineita. No tama oli Hulun kertomus. Joskus olis tosi kiva ymmartaa naitten puhetta.


Asken istuttiin tuolla ulkona Annelienin kanssa. Siihen tuli eras mukava nainen Rachel, joka rupesi kertomaan, etta han oli Arafatin ystava ja kun han sanoi Arafatille, ettei pida sodasta, oli Arafat sanonut, etta no hyva Rachel, ei sitten sodita. Ja usein han kuulemma juttelee Peresin kanssa ja silleen.


Johtaja kavi juttelemassa siina kanssa. Otti mua harteista kiinni ja sanoi, etta han oikein sydamestaan on kiitollinen meista ja meidan tyopanoksesta taalla. Minakin sanoin hanelle, etta he tekevat sos.hoitajan kanssa todella hyvaa tyota ja ollaan huomattu, etta parannuksia on tapahtunut. Ja paatokset tehdaan tosi nopeasti. Kun meilla oli sos.hoitajan kanssa palaveri maanantaina, jossa puhuttiin ne ruokapuolen asiat ja lauantain tosi huono ilmapiiri tyossa, niin asioihin tartuttiin melkein silta istumalta. Tuntuu hyvalta.


Mulla on ollut kova ikava mun synnyinkylaan...aika kummallista. Muutimme sielta Vaasaan, kun olin 11-vuotias. Monena yona olen siella ollut unissani, isoaidin ja -isan tuvalla eli suutarintuvalla. Isoisa oli suutari. Mistakohan tama mahtaa johtua?


Niin mainittakoon nyt viela nain julkisesti, etta noin kuukausi sitten Suomesta lahetetyt postit eivat viela ole meita saavuttaneet. Ollaan kayty kaksi kertaa postissa kyselemassa. Kahdessa on teeta, ovatkohan pysayttaneet ne tulliin luullen huumeiksi? Mutta yhdessa on meidan henkilokuntalehti eika sekaan ole tullut perille. Hoh...mita toimintaa. Marja-Liisan paketti tuli noin viikossa. Ne vain levittelee kasiaan, tosin toisella kerralla nainen sanoin selvittavansa asiaa.....mennaan huomenna kaymaan. Saa nahda, onko selvinnyt.


No lyhyt vai pitka - paattakaa itse...mutta tassa se oli talla kertaa.


Eilinen on mennyt, huomisesta emme tieda, mutta tanaan auttaa Herra!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...