keskiviikko 20. elokuuta 2008

Jad Hasmona


Huhhuhh.. tullaan just paivan reissulta taas. Kaytiin Jaffakadulla olevassa King of Kings -seurakunnan toimistossa. Se on kansainvalinen seurakunta, jonka taloudesta vastaa suomalainen mies ja sihteerina on hanen vaimonsa. Tavattiin vaimo ja sitten kaytiin saman talon 14. kerroksessa, jossa on rukoustorni 24 t vuorokaudessa auki. Siella oli saksalainen ryhma ylistamassa ja rukoilemassa. Viivyttiin hetki aikaa siella, mutta musiikki ei oikein kolahtanut, joten lahdettiin aika pian pois.


Maisemat oli tosi mahtavat. En nyt saa kuvaa tahan, kun kameran akku lopahti Hasmonassa eli sieltakaan ei ole olemassa montaa kuvaa. Ja siella olisi ollut tosi paljon nahtavaa. Jos joku haluaa kayda kattoos sivuja, taalta loytyy http://www.yad8.com/ ja tassa on hyva sivu Israeliin matkustaville. Vahinko vain, etta loysin sen vasta toissapaivana. Olisi ollut hyva tutkailla sita ennen matkaa, mutta parempi myohaan kuin ei milloinkaan. http://www.tourism.gov.il/Tourism_Fin/HomePage.htm


Kirjoittelin jo edellisen kirjoituksen kommenttiin siita, etta mun kurkkukipu aimistyi taas sunnuntaina. Ibumaxien voimalla olen tehnyt tyopaivat ja tiistai-iltana oltiin taas Keitaalla. Kysyin siella, kun rupesi tuntumaan tosi pahalta koko kaulassa, rauhaset oli isot ja oikein arat, siis kysyin, etta otanko sarkylaakkeen vai rukoiletteko puolestani. No, rukoilivat ja voitelivat oljylla Raamatun kehotuksen mukaan (Jaakobin kirje 14. "Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.")


Paatin sitten olla ottamatta sarkylaaketta koko iltana, vaikka asunnolle tultaessa oli sellainen olo, etta kuume nousee ja kurkussa oli valkea laiska. Arvelin heti angiinaa. No, aamulla ei ollut kuumetta - tosin nukuin huonosti, lieneeko papiljoteilla osuutensa siina - eika sarkenyt paata eika niskaa. Kaula oli viela arka ja kurkku kipea, kuten nytkin, mutta ei enaa niin paljon kuin eilen. En millaan viittis lahtea taalla laakariin, kun ei ole varmaa maksaako matkavakuutus sita edellistakaan kallista reissua. Hyvin olen jaksanut koko paivan tuolla maailmalla kulkea, vaikka oli aika kuuma. Antoivat Keitaalla hyvia neuvoja - tosin vahan myohaan - kuuma ilmasto yhtakkia voi tehda kurkulle kepposen, siispa ei saisi juoda kylmaa. No, mehan on koko ajan juotu kylmaa vetta. Heti lopetettiin, kun saatin neuvot. Ostin myos valkosipulia, jota alan illalla syoda ja taidan laittaa varpaiden valiin yoksi. Eikohan tama tasta tokene.


Eipa muuta kuin kohta sanotaan nakemisiin.....


p.s. joo muuten asken kavaisin juttelemassa vetta hakiessani sairaanhoitaja Malkan kanssa ja han sanoi kuulleensa, etta me jatketaan taalla..........ihmeellisia huhuja...ei kertonut kuka niin on sanonut.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...