lauantai 16. elokuuta 2008

Shabbat shalom


Nain tervehditaan taalla sapattina.


Vai on Ulpu sita mielta, etta oon nipistelly sita vauvana. No mutta, minahan olin itse kiltteys, vain kerran heitin Marja-Liisaa nailonharjalla ottaan niin, etta harjan varsi katkesi. Muuten kiltti :)...vai olinko...?


Meilla on vaikeuksia saada kyyti Keravalta kotiin 25.8. maanantaiaamuna, kun pitais olla koulussa jo klo 16.15. Lapset on toissa ja pikkuveli Ruottissa enka tiia keta sit viela kehtais kysya. Sais hakea meidan autolla. Eiko kukaan haluais lahtea? Tai tiedatteko jonkun, joka olis silloin tulossa Vaasaan pain? Toki juna kulkee, mutta kun kattelin aikatauluja, niin joka ainoa juna, jolla voitais tulla jaa Seinajoelle ja pitaa siella vaihtaa taajamajunaan. Ja meilla on 2 isoa laukkua, 2 pienempaa ja sit viela yksi + reppu ja kasilaukku. Huh...mites siina selviaa? Onko niilla sellaisia karryja kuin lentoasemalla? Kuka tietaa?


No eikohan se jotenkin jarjesty. Tassa tulee kuva meidan talon kotikissasta, Juuda nimeltaan.



Yhtena paivana Juuda makasi ketarat oikosenaan paasisaankaynnin edessa, oli ilmeisesti liian kuuma. Taalla on muuten tolkuttoman paljon kissoja. Talla alueella on ainakin parikymmenta ja ne on kaikki villikissoja, paitsi Juuda. Samoin oli Tiberiaassa.


Tassa sitten hoitoalalla oleville pieni vinkki, miten saada pyoratuolissa oleva henkilo pysymaan paikoillaan. Tama nainen nimittain kulkee koko ajan ympari, ympari ja valilla saattaa huutaa vouuuh..vouu-uuh. :) Kattokaa tarkasti. Jutun teki yksi arabihoitajanainen.



Poydan toisessa paassa istui samanlaisessa tuolissa mies, jolla poyta pitaa aina olla ihan kiinni tuolissa. Han kiskaisee sen aina sita vasten. No, nainen yritti taaksepain tuolillaan ja veti samalla poytaa perassaan ja mies tuli perassa kiskoen poytaa tuoliaan vasten. Olihan naurussa pitelemista.



Tassa on Munnin suosikkisyotettava. Sokea, dementoitunut nainen, joka ei puhu, huutaa vain valilla tosi lujaa ja heiluttaa itseaan. Tassa ruokasalissa asukit viettavat valtaosan paivastaan.



Mina syotan aina ensiksi taman naisen. Han on se, joka suuteli mua kolme kertaa otsalle. Han ei enaa tieda, mita lusikalla tehdaan. Tassa annan hyyteloa valipalaksi. Takana nakyy vahan heimopaallikkoa, jolla on edessaan sapatin siunausvalineet viinipulloineen (viini on tosin alkoholitonta).



Ja sitten kaksi kaunista.... :) hihii.... siskot tietaa, etta ma aina kiinnyn ihmisiin, joista muut ei oikein valita. Tama nainen on sellainen. Tosi vaikea aluksi, huuteli koko ajan "please give me..come here and give me..." ja sita rataa. Aluksi tein kuten muutkin, enka valittanyt huudoista. Menin silloin, kun han oikeasti tarvitsi. Kunnes tajusin....hanen poikansa kavi vaimonsa kanssa eika minkaanlaista tunnetta, vaimo oli niin kyllastyneen nakoinen ja haluton. Ymmarsin, etta naisesta ei kukaan oikeasti valita. Ja kumma, kun rupesin menemaan hanen luokseen aina valilla, istuin tuossa vieressa olevalla poydalla ja juttelin (nainen osaa englantia), han muuttui. Minusta tuli hanen "you are my dear"... ja rupesin ihan oikesti valittamaan hanesta ja olen sanonutkin sen hanelle. Aina valilla han on ihan muissa maailmoissa - laakkeistako johtuen, en tieda - hanella on parkinson, kadet tarisee eika niissa ole voimaa ja paa kenottaa taaksepain, silmat vuotaa, ei ole hampaita. Eli kaikkea sellaista, mista voi tulla vastenmielinen tunne, mutta ei, tykkaan hanesta oikeasti. Tassa kuvassa han on hyvan nakoinen, viime paivina ei olisi noin hyvaa kuvaa saanut :( se on niin surullista.



Viela yksi kuva Tiberiaan Blue beachilta. Eli samanlaisissa uikkareissa siella oltiin paitsi tuo vasemmalla toisena makaava nainen. Hanella oli polvihousut, t-paita ja lakki paassa - juutalainen. Han makasi tuossa ainakin tunnin, ehka enemmankin.


Ja sitten viela yksi kuva. Grillattua kalaa tiberialaisittain.... olkaa hyva



Kala on avattu selkapuolelta. Ensiksi tuli neljassa pikkukulhossa naposteltavaa, salaattia, kurkkuja yms. kerallaan 3 pitaleipaa. Taalla syodaan kaikkien ruokien kanssa ruokaloissa pitaa. Ma oon tosi kyllastyny valkoiseen leipaan. Kotona me ei oikeastaan koskaan syoda sita ja siita varmasti johtuu, etta mulla ei ole kilot karissu. On pakko syoda sita taalla, etta saa muun ruuan alas :(


Niin ja viela siita Ulpun kommentista, etta papujako taalta tulee. No kun ei tule. Ei olla kunnolla edes rusketuttu. Mites sita varjossa ruskettuu? Auringossa ei pysty olemaan eika auringonotto kiinnosta tippaakaan. On muutenkin kuin saunassa aina valilla. Tiberiaassa oltiin se pari tuntia ja Munnilla hieman rinta paloi ja ma vahan punastuin. Ei sen kummempaa. Eli tunnette kylla viela meidat.


Parin tunnin paasta lahdetaan sinne tuntemattoman naisen luo kylaan...janskaa..


Vietetaan aikaa yhdessa rakkaitten kanssa.....

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...