perjantai 22. elokuuta 2008

Viimeiset tuliaiset ostettu


Enaa tanaan ei lahdetty kaupungille, kaytiin vain laheisessa megamarketissa hakemassa viimeinen tuliainen ja kaksi isoa kukkakimppua. Toinen osastollemme ja toinen keittajalle. Han on osoittanut todellista muutosvoimaa. Sen Annelienin kamppailun jalkeen han on parantanut ruuan antamistaan meille 100 %. Ei mitaan valittamista meilla ole hanen suhteensa.


Muuten vasta viime viikolla tajusimme, etta ruoka tulee tanne valmiina. Olemme kuvitelleet hanen keittavan sen taalla ajattelematta, miten se voisi olla mahdollista kahdella kaasulevylla, jotka eivat edes ole oikeita levyja, vain rautateline, jossa ne ovat. Han tuli tosi iloiseksi kukkakimpusta.


Jerusalem on muuten muurien kaupunki. Niita on joka paikassa. Elleivat talot ole kiinni jalkakaytavassa, niin siina takuuvarmasti on pienempi tai isompi muuri. Samoin on teiden varsilla rinteissa. Talot on ymparoity erilaisilla muureilla. MUTTA kaikki on tuota samaa kalkkikivea samoin kuin talotkin ja usein jalkakaytavatkin. Kun se on kulunut kiiltavaksi, se haikaisee silmia. Eli tama on kalkkikiven kaupunki.


Toinen asia, mita taalla on paljon, on peruukit naisilla. Ensin en sita huomannut, mutta vahitellen rupesin ihmettelemaan ja tosi monella naimisissa olevalla naisella on sellainen. No, miksiko? Samasta syysta kuin miehilla kippa - se pieni kuppipaahine.  Kun kysyin syyta siihen yhdelta juutalaisnuorukaiselta, han sanoi, etta se on Jumalan ja ihmisen valissa. ???? Riittaako se? Meilla kristityilla silla paikalla on Jeesus. Han on valimies Jumalan ja ihmisen valilla. Kun juutalainen nainen menee naimisiin, han peittaa paansa joko huivilla, lakilla tai peruukilla. Nain olen ymmartanyt. Muutenkin juutalaiset yrittavat miellyttaa Jumalaa pukeutumisella, syomatavoilla (kosher) ja muilla tekemisilla, jotka periytyvat esi-isilta. Niita on seka Toora eli Mooseksen lait etta perinnaissaannot. Meille riittaa Jeesuksen sovitustyo ristilla.


Tama talla kertaa. Nyt pakkaamista suunnittelemaan :)


p.s. Arabi-sairaanhoitaja (mies) kavi tuossa ovella ja sanoi aivan tosissaan: "Olen tavannut 1000 (han oikein kirjoitti sen sormella seinaan ja toisti) vapaaehtoista, mutta te olette aivan erityiset......" tuntuu ihan uskomattomalta, etta han sanoo noin.

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...