perjantai 7. elokuuta 2009

Kansikuvahommia


Koko aamupäivä meni kuvatessa kohteita srk-lehden kansikuvaa varten. Lopulta se onnistui.


Illalla oltiin taiteiden yössä, oli tosi paljon ihmisiä kaupungilla. Samba-karnevaalikin tuli nähdyksi. Jotenkin tuli sääli, kun katseli pieniä tyttöjä, jotka oli puettu aikuisten tapaan hyvin paljastaviin vaatteisiin ja töyhdöt laitettu päähän. Siinä he yrittivät kovasti matkia napatanssijoiden liikkeitä. Mielestäni tuollainen ei vielä kuulu lasten maailmaan. Ollaanko me menossa samaan suuntaan kuin oli keskiajalla, jolloin lapsia pidettiin pieninä aikuisina?


Muutenkin olen miettinyt sitä, että lapset joutuvat nykyään liian usein näkemään ja kokemaan aikuisten maailmasta asioita, joita heillä ei vielä ole kykyä käsittää. Ennen oltiin lapsia ja liiankin tietämättömiä, nyt ollaan liiankin tietoisia. En ihannoi entisiä aikoja. Lapsilla on nykyään tosi paljon tietoa jo pienestä pitäen ja paljon hyvää tietoa, mutta ennen lapsi sai leikkiä ja kehitellä itse asioita ja mielikuvitustaan. Ei tarvinnut kiirehtiä aikuisuuteen. Annetaanko tänään kaikki lapsille liian valmiina? Ehkä ennen kuitenkin oli niin, että asiat tulivat lasten tietoisuuteen enemmän ikäkautta vastaavasti. En tiedä, tällaisia ajatuksia vain päässäni on viime aikoina pyörinyt. Ja ajatellahan saa!

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...