maanantai 19. joulukuuta 2011

Taatto, taatto läksi innoissaan, joulukuusen, kuusen hankintaan


No niin, tänään sitten haetaan kuusi parvekkeelle. Siis vain sinne, kun ei olkkariin mahdu. Kun mieluisat vieraat - Munnin sisko ja sen mies - olivat saaneet pullakahvit (pulla oli kyllä kaikkien mielestä hyvää), ja jatkaneet matkaa kohden Muhosta, me - Munni ja minä - aloimme sonnustautua kuusenhakumatkalle.


Ensiksi oli tietenkin riisuttava farkut. Ai että miksikö? No tietenkin siksi, ettei niitä kannata jättää toppahousujen alle. Vaan, sinne laitettiin leggarit. Puuvillaiset. Tiikerikuvioiset. Ja päälle ne toppahousut seuranansa toppatakki. Jalkaan talvikengät. Mutta Munni oli sitä mieltä, ettei missään nimessä voi lähteä metsään talvikengissä, vaan tarvitaan kumisaappaat. Ei muuta kuin etsimään karvakumppareita. Joita ei löytynyt mistään. Sitten pieneen päähäni tuli ajatus, että edellisen kerran, kun niitä käytin sienimetsässä taivaltaessani, huomasin toisen saappaan vuotaneen, sillä sukka oli kastunut. Niinpä taisin heittää kengät roskikseen. Jäljellä oli siis vain toistakymmentä vuotta vanhat tavalliset kumpparit, joihin just ja just mahtui Munnin lahjaksi saamat villasukat. Eivät sukat olleet Munnin nelivitoskokoa.


No vihdoinkin menoksi. Munnilla pikkukirves kädessä ja minä matkaan sopivasti sonnustautuneena. Matka alkoi takapihalta. Ja päättyi sinne! Sillä se kaunis kuusi, jonka sitten sijoitimme parvekkeelle sijaitsi aivan grillikatoksen vieressä.


Kun laitoimme parit valohuput kuuseen ja aloimme laitella muita valoverkkoja sun muita roikkuilemaan räystäistä, niin onneksi tutkimme ensin paloivatko lamput. No, lopputulos oli, että heitettiin menemään noin kolmet valosarjat. Taitavat olla melkein kertakäyttöisiä niin paljon oli palamattomia lamppuja. Eikä kenenkään hermot kestä ruveta käymään lamppu lampulta läpi ja tutkailemaan mikä on rikki ja panna se vaihtoon. Ei, vaan meillä toimittiin hyvin epätaloudellisesti ja heitettiin ne oitis pois kiusaamasta. Kun on se muuttokin edessä.


No niin. Tässä oli tämän vuotinen joulukuusenhakumatka. Ja aamulla kahdeksalta noustaan siiville kohti Riikaa. Typykkä ja minä. Parin päivän pyrähdykselle. Ja sitten saa joulu tulla.


Ensi kerralla laitan teille joulutervehdykseni, joten olkaa kuulolla - tai oikeammin katselulla!


Kun ei Raamatussa mainita joulukuusta, saatte tyytyä tähän kuusi-sanaan.


3. Mooses 27:7 "Kuusikymmenvuotinen ja sitä vanhempi miehenpuoli arvioitse viiteentoista sekeliin ja vaimonpuoli kymmeneen sekeliin."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...