keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ruoka-ainerajoituksia

Noniin, tähän on sitten tultu! IsoM joutui kroonisen munuaisten vajaatoiminnan vuoksi jättämään syömisistään pois aika lailla erinäisiä ruokia. Rajoitettuja ovat nyt sitten mm. kaikki kokojyväviljat (siirtyy siis valkoiseen leipään), maitotuotteet (2 dl päivässä), natrium (hyvin vähän), kahvi (silloin tällöin), nestettä rajoitetusti, pari pientä perunaa päivässä, kananmunia (kerran viikossa yksi), kovat juustot (kaksi siivua viikossa), marjoista herukat kiellettyjä, hedelmistä banaani ja kiivi. Tämä nyt muistista repäistynä. Kyseessä siis kaliumin ja fosforin (fosfaatti) rajoitus. Toiveena, ettei tulisi jatkossa dialyysihoitoja.

Poika tuntuu suhtautuvan asiaan tyynesti. Piti nyt eilisestä saakka verenpainemittaria, joka mittaili kolme kertaa tunnissa. On just viemässä sitä takaisin sairaalaan.

Eikä hänellä ole todettu munuaisissa mitään vikaa, vaan kaikki johtuu sydämen vajaatoiminnasta. Se kun ei jaksa kierrättää verta tarpeeksi munuaisten tarpeisiin. Näin sitten munuaiset eivät pysty suodattamaan kaikkea sitä, mitä pitää virtsan kautta ulos, vaan "myrkyt" jää kiertämään kehoon.

Että ollaan kiitollisia kaikista muistamisista Isän edessä. Näillä nyt mennään.

Matteus 8:14 "Kun Jeesus tuli Pietarin kotiin, näki hän hänen anoppinsa makaavan sairaana kuumeessa. 8:15 Niin hän koski tämän käteen, ja kuume lähti hänestä; ja hän nousi ja palveli häntä.
8:16 Mutta illan tultua tuotiin hänen tykönsä monta riivattua. Ja hän ajoi henget ulos sanalla, ja kaikki sairaat hän paransi;
8:17 että kävisi toteen, mikä on puhuttu profeetta Esaiaan kautta, joka sanoo: "Hän otti päällensä meidän sairautemme ja kantoi meidän tautimme."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...