tiistai 14. tammikuuta 2014

Talvisateenkaari ja Mutti-tomaattimurska


Blogikirjoitus alkakoon tällä kertaa kuvalla. Ja mielestäni vielä aika poikkeuksellisella sellaisella. Vai miten monta kertaa olet nähnyt keskellä talvea sateenkaaren?

Ajeltiin Laihian asemalta kylille päin matkalla Vaasaan, kun yhtäkkiä hengähdin ääneen: Sateenkaari". Ja toden totta, edessämme killotti sateenkaaren pätkä. Jonkin ajan kuluttua huomasin kaaren toisen pään vasemmalla, mutta keskitaivas oli ihanan sininen ja aurinko paistoi täydeltä terältä, joten keskiosa jäi näkymättömiin. Vangitsin kaaren kuvaan. Parempaa ei kamerallani saanut.

Aamumme kyllä alkoi muutenkin erikoisesti. Nukuttiin nimittäin pommiin. Ihan vanhanaikaisesti. Heräsin puhelimen soittoon kaksikymmentä vaille kymmenen, kun ystävä soitti, että ollaanko me tulossa. Oli nimittäin tarkoitus mennä aamurukouskokoukseen, joka alkaa klo 10 ja samalla viedä ystävä fysiojumppaan. Ei muuta kuin Munni äkkiä sängystä ylös ja pukemaan. Ja ennättiväthän he. Minä sen sijaan en edes yrittänyt ennättää. Tämä on todella poikkeuksellista. Vain kerran aikaisemmin olen nukkunut näin pitkään täällä asuessamme. Olen viime aikoina nukkunut hieman huonosti ja tänä aamuna heräilin viidne jälkeen puolen tunnin välein, kunnes seitsemän jälkeen olen nukahtanut kunnolla. Seliseli sanoo siellä joku... :)

Palattuamme kaupungista aloin laittaa ruokaa. Ja mullahan tunnetusti käy usein niin, että ruuan nimi - tai mitä aion laittaa - muuttuu muutamaankin kertaan laiton aikana. Nyt olin päättänyt tehdä sinihome-jauhelihapihvejä ja niitä laitoin. Siinä mietiskelin, että mitähän kumppaniksi uunissa paistuville pihveille ja päätin paistella sipuliviipaleita. Viipaloin siis ISON sipulin ja laitoin öljyyn - käytän muuten Neito-rypsiöljyä ruuanlaitossa - muhimaan. Sitten mietin, että voishan siihen laittaa jotain muutakin. Ja niinpä suikaloin valkokaalta mukaan. Vieläkin mietitytti. Ja heitin vielä Mutti-tomaattimurskapaketillisen joukkoon. Mausteeksi timjamia, mustapippuria myllystä - sain sellaisen ISON myllyn joululahjaksi Iinalta - sekä suolaa. Ja eikun muhimaan. Ettekä usko miten hyvää se oli.

Käytin toissapäivänä eka kerran tuota kuuluisaa Muttia. Olettehan jokainen lukenut, miten tämä julkkiskokki - joku Henri - on laittanut twitteriin tomaattikastikereseptin, jossa käytetään tätä Muttia ja resepti leivisi kohtsillään sosiaalisten medioiden kautta  ympäri kyliä. Ja kyseinen tuote oli kohtsillään loppu kaikista kaupoista. No meille Ässään sitä oli tullut. Ai niin, piti kertomani, että laitoin sitä toissapäivänä broilerikastikkeeseen ja se todella ON hyvää. paljon pehmeämmän makuista kuin Pirkat ja Rainbowt. Tänään sen jälleen totesin. Vaikka toissapäivänä ajattelin pehmeyden johtuvan siitä, että reseptiin kuului myös kermaa ja piti tänäänkin loiskauttamani loppu kermavaahto (en yleensä laita sokeria kermavaahtoon) mössön sekaan, mutta se unohtui. Mutta ei se kermasta johtunut. Kokeilkaapa vaikka!

Lisäkkeenä avokaadoa ja tomaattia.

Luukkaan evankeliumi 10:27 "Jeesus vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistä niin kuin itseäsi."

1 kommentti:

Heeka kirjoitti...

Kyseessä ei muuten sitten ole mikään sateenkaari, vaan haloilmiö, joka syntyy, kun valo kulkee lumi-/jääkiteitten läpi. Seuraavan päivä Pohjalaisessa oli kirkkaista valopylväistä lukijan kuva jostain Seinäjoelta päin. Joskus ne kuulemma ovat värillisiä kuten minun näkemäni ja joskus kirkkaita. Että silleen

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...