keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Sekalaista



Tämäntalvinen ovikranssini. Nyt on pallot poistettu, kun joulukin siivottiin pois.

Se tunne, kun menet illalla puoli kahdeksalta sänkyyn (sain päivällä rauhoittavaa suoneen, kun tehtiin mahatähystys) ja heräät 40 minuutin päästä ja luulet, että on aamu. :)

Olen monta vuotta syönyt magnesiumia (Emgesan) jalkojen suonenvetoon ja mielestäni se on auttanutkin - ainakin ajoittain. Runsas viikko sitten tuli mieleeni eräs asia. Olen reilusti yli vuoden ollut tosi väsynyt - siis epänormaalin väsynyt - jopa niin, että keväällä mulle diagnosoitiin masennus. Lääkettä siihen en tosin halunnut. (En ole lääkkeitä vastaan, en vain tuntenut sitä tarvitsevani.) Niin se asia, joka tuli mieleeni oli - magnesiumin yliannostus.

Kun hain astmalääkettäni apteekista tenttasin farmaseuttia voiko liika magnesium auheuttaa myrkytystä tai voiko siitä saada yliannostusta. Olin tietenkin jo googlannut asiaa ja saanut sellaista tietoa, että liika magnesium aiheuttaa ainakin ripulia. Nyt en enää löytänyt sitä sivustoa, vaan sellaista tutkimustietoa, että liian vähäinen mg voi aheuttaa ripulia yms. jopa vakavia oireita.

No, joka tapauksessa päätin lopettaa kyseisen aineen nauttimisen. Ja kas kummaa, siitä lähtien väsymykseni on ollut kuin poispyyhkäisty. En nyt kuitenkaan uskalla ruveta väittämään, että se olisi juuri magnesiumin poisjättämisestä johtunut. Mutta hieno juttu kuitenkin.

Ulko-oveltamme otettu kuva


1.Moos. 8:22 "Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylväminen eikä leikkaaminen, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö."

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...