sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lintujen ruokinta


Linnunsiemeniä on kulunut erinäisiä määriä tänä talvena. On hauska seurata lintujen syöntiä. Tintit (tali-, kuusi-, sini- ja hömö) hakevat laudalta siemenen, lentävät läheiseen japaninmarjakuuseen (harvoin koivun oksalle), laittavat siemenen jalan alle ja nakuttavat kuoren rikki syödäkseen siemenen.


Punatulkut sen sijaan istahtavat laudalle, ottavat siemenen nokkaan ja jollain ihmeen konstilla saavat sisustan suuhunsa ja napsauttavat kuoret suustaan menemään.



Lintulautamme


Lintuja en ole päässyt kuvaamaan, ovat niin arkoja, että heti, kun lähestyy lentävät pois. Mutta aikamoinen kuhina tuolla laudalla ja talopalloilla välistä käy. Oravia ei tänä talvena ole näkynyt. Viime talvena ne yrittivät kovasti käydä sekä siemen- että talivarastolla.


Matteuksen evankeliumi: 6:26 Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö te ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...