perjantai 11. marraskuuta 2011

Vikaa on, mutta missä?


Mullahan on se aika uusi ja hieno, mutta vain 24 euroa maksanut puhelin, tosin ihan oikea hinta on paljon yli 100 euroa (en tosin muista kuinka paljon). Siinä on kamerakin. Tosin on entisessäkin, jonka olen ystävällisesti lahjoittanut Munnille, hän kun jää eläkkeelle ja joutuu luovuttamaan työkännykkänsä seuraajalleen. Niin ja onhan hänellä ihan omakin, jossa on ihan ikioma liittymäkin. Mutta kun se on Samsung eikä Nokia-diggarin sovi sellaista puhelinta käyttää. No, jos nyt pysytään totuudessa, niin se puhelin on niin pieni, etteivät Munnin ISOT sormet oikein tahdo sitä pystyä käsittelemään. Niin ja onhan siinä aivan erilainen logiikkakin kuin Nokiassa.


Siis kyse on puhelimesta. Tai oikeastaan siinä olevasta kamerasta. Siis sen mun uudemman puhelimen. Välillä, kun muistan sillä kuvia ottaa, on ihmetyttänyt se, että näyttö on alaosastaan harmaanmustana. Tänään taas, kun piti kuvata Munnin mahtavaa kalansaalista - ei se tosin aivan yhtä suuri ole kuin Pietarin - sama ilmiö toistui. Vaikka miten yritin ja yritin välillä kameraa pois päältä laittaen jne., niin vika ei poistunut. Kun jo selvästi hieman ärtyneenä mietin, että vien mokoman laitteen puhelinkorjaamoon, niin Munni tuumasi: Onko sun sormi linssin eessä?


Ettäs kehtaakin! Ettäkö vika muka olis minussa? Höh. Siirsin sitten kuitenkin pikkuisia sormiani ja kas, kamera toimi taas kuin vettä vaan. Vaikka eihän sitä puhelinta veteen saa heittää. Sitä Munni on parinkin puhelimen kanssa jo yrittänyt ja huonosti on molempien kohdalla käynyt. Siis molempien puhelinten, ei Munnin. Kerran se huljutteli puhelintaan lattianpesuvedessä ja toisella kertaa koki vessanpytyn olevan ehkä parempi vaihtoehto. No, kummatkin ehdot olivat huonoja!


Puhelintani ei siis tarvikaan viedä sinne puhelimenkorjaamoon. Täytyy vain opetella pitämään sormensa kurissa kuvauksen ajan.


Tässä muuten ihan oikealla kameralla - Canonilla - otettu kuva Munnin saaliista.



No pitäähän se kalastajakin näkyä, joten olkaapahan hyvät



Kaksi merilohta ja viisi siikaa. Isoin onkin sitten meidän joululohi.


Asiasta toiseen tai oikeastaan kolmanteen. Olen ihan kamalan tyytyväinen tuohon oikeaan kameraani. Se on pieni ja ainamukanapidettävä. Sillä tulee tarpeeksi hyviä kuvia jopa lehteen laitettavaksi. Se on jo monta vuotta vanha, mutta toimii edelleen ihan hyvin. Siinä on paljon hienoja toimintoja, joita kuitenkaan en osaa/viitsi/halua opetalla käyttämään. Siis Canon Ixus 70.


Mutta, tässä taas pieni Raamatunopetus.



Joh. 21:5 Niin Jeesus sanoi heille: "Lapset, onko teillä mitään syötävää?" He vastasivat hänelle: "Ei ole." Hän sanoi heille: "Heittäkää verkko oikealle puolelle venhettä, niin saatte." He heittivät verkon, mutta eivät jaksaneet vetää sitä ylös kalojen paljouden tähden.


Joh. 21:11 Niin Simon Pietari astui venheeseen ja veti maalle verkon, täynnä suuria kaloja, sataviisikymmentäkolme. Ja vaikka niitä oli niin paljon, ei verkko revennyt.”

Ei kommentteja:

 Alla oleva kirjoitus oli paikallisessa Ylöjärven Uutisissa mielipiteenä: Pohojalainen Pirkanmaalla Oon vähä miettiny tätä elämää ja sitä,...